Veřejnost rozhodla o nejsmysluplnějším projektu na podporu dětí z dětských domovů

09.05.2017

Ne všechny děti mají to štěstí, že jim rodiče dopřejí krásné dětství. Některé ani žádnou rodinu nemají a musejí spoléhat na pomoc státu a lidí, kterým jejich osud není lhostejný. Takto znevýhodněné děti dlouhodobě podporuje i ING Bank Fond Nadace Terezy Maxové dětem, který koncem dubna vyhlásil vítěze hlasování veřejnosti o nejvíce smysluplný projekt. Největší sympatie veřejnosti si získal dětský Lesní tábor Dolní Sedlo, který od fondu obdrží cenu v podobě příspěvku ve výši 10 000 korun.

O hlasy veřejnosti se tentokrát ucházelo 20 projektů, jejichž cílem je zlepšovat kvalitu života dětí z náhradních rodin a z dětských domovů. Lesní tábor Dolní Sedlo, kterého se zúčastní jak děti, které vlastní rodinu nemají, tak i jejich šťastnější vrstevníci, dětem nabízí příležitost učit se, bavit a získávat nové dovednosti a znalosti spojené zejména s přírodou. Veřejnost mohla hlasovat prostřednictvím portálu www.ingnadace.cz.

Hlasování veřejnosti o nejlepší smysluplný projekt, jíž se mohou účastnit pouze organizace působící na území České republiky, probíhá každoročně ve dvou vlnách. V prvním kole, kde nejvíce hlasů veřejnosti získal Lesní tábor Dolní Sedlo, rozdělila grantová komise složená ze zástupců nadace a zaměstnanců ING Bank celkem 583 948 korun mezi 49 projektů. Druhé kolo proběhne 12. 10. 2017 a žádosti o zařazení do hlasování veřejnosti mohou organizace posílat do 24. 8.

ING Bank Fond Nadace Terezy Maxové dětem vznikl v roce 2005 a funguje na bázi generálního partnerství s nadací. Jeho cílem je pomáhat dětem v náhradní rodinné péči nebo dětských domovech v rozvoji talentu, vzdělávání i náplni volnočasových aktivit a zajistit jim plnohodnotný život, který by bez cizí pomoci mít nemohly. „Během dvanácti let spolupráce ING Bank fond společně s nadací podpořil přes tisícovku projektů celkovou částkou přesahující 22 milionů korun,“ říká Jindra Machačová, předsedkyně ING Bank fondu.