ING zpřístupnila své PSD2 bankovní rozhraní pro třetí strany

14.09.2019

Banka ING v souladu se zákonem o platebním styku zpřístupnila své PSD2 API pro třetí strany, jako jsou banky a společnosti poskytující platební služby nebo služby pro správu osobních financí. Klienti ING tak mohou začít využívat otevřené bankovnictví a spravovat své účty prostřednictvím internetu i přes aplikace jiných bank a společností. Konkrétně se tam mohou informovat o zůstatku, pohybech na účtu a zadávat platební příkazy. V sekci BEZPEČNOST naleznete tipy, jak bezpečně používat služby otevřeného bankovnictví.

Pro vývojáře

Rozhraní PSD2 API pro vývojáře je zpřístupněno na webu ING Developer Portal. Najdete tam technické specifikace a dokumenty pro vývojáře, které se k PSD2 vztahují. Třetí strany, které chtějí používat API, by měly být certifikovány národní centrální bankou. Portál pro vývojáře ING sdružuje producenty a spotřebitele API a umožňuje spolupráci s partnery pro vytvoření co nejlepší uživatelské zkušenosti.

Co je PSD2

PSD2 (Payment services directive 2) neboli otevřené bankovnictví jsou služby, které umožnují za přísně regulovaných podmínek uskutečnit některé operace s účty v bance prostřednictvím jiných bank nebo nebankovních poskytovatelů, kteří mají potřebnou licenci. Otevřené bankovnictví umožnila směrnice Evropského parlamentu a Rady EU přijatá v roce 2015. Směrnice je známa pod zkratkou PSD2. Do legislativy ČR byla směrnice převedena 13. 1. 2018 novým zákonem o platebním styku č. 370/2017 Sb.