ING vykázala za 1. čtvrtletí roku 2012 čistý udržitelný zisk ve výši 705 milionů EUR

10.05.2012

ING vykázala za 1. čtvrtletí roku 2012 čistý udržitelný zisk ve výši 705 milionů EUR

Prohlášení předsedy představenstva

„V prvním čtvrtletí bylo provozní prostředí i nadále poměrně náročné, neboť evropská dluhové krize, která zvyšuje nestabilitu na finančních trzích, stále přetrvává. Vliv tohoto prostředí se jasně odrazil na našich základních výsledcích, které zaznamenaly oproti silnému prvnímu čtvrtletí loňského roku pokles. Nicméně oproti předchozímu čtvrtletí došlo ke zlepšení zisků banky i pojišťovny,“ uvedl Jan Hommen, generální ředitel ING Group.

„Hospodářský výsledek banky vzrostl o 65,1 % v porovnání se čtvrtým čtvrtletím, díky menšímu snížení hodnot u dluhopisů, a to i přes negativní vliv přecenění CVA/DVA v prvním čtvrtletí roku 2012. Náklady se ve srovnání s oběma předchozími čtvrtletými snížily a v porovnání se čtvrtým čtvrtletím došlo k mírnému zlepšení rezerv na úvěrové ztráty, avšak očekává se, že ty zůstanou nadále vysoké, v důsledku oslabování evropských ekonomik. Přestože konkurence v oblasti úspor zůstává silná, podařilo se divizi retailového bankovnictví získat nové vklady v hodnotě 11,4 mld. EUR a dále tak posílit finanční pozici ING Banky; na profesionálních trzích získala banka prostředky dlouhodobého financování ve výši 9,2 mld. EUR. Kapitálová pozice dále posílila o 10,9 % v rámci poměru Tier 1.“

„Výsledky v oblasti pojištění byly lepší než ve čtvrtém čtvrtletí, ačkoli udržitelné výnosy jsou nadále ovlivněny ztrátami tržní hodnoty zajištění pro ochranu regulatorního kapitálu. Provozní výsledek byl nadále dobrý, díky vysoké investiční marži a vyšším poplatkům a výnosům z pojistného, v souvislosti s rostoucími prodeji v Asii, USA a ve střední Evropě.“

„Ačkoli ING přivítala kladné rozhodnutí soudu o odvolání ING proti Evropské Komisi, jsme nadále odhodláni oddělit bankovní a pojišťovací operace a jsme na dobré cestě v přípravách samostatné budoucnosti našich divizí pojišťovnictví a správy aktiv v Evropě a USA.“

Více podrobných informací naleznete zde: http://www.ing.com/Our-Company/Press-room/Press-release-archive/PressRelease/ING-posts-2011-underlying-net-profit-of-EUR-3675-million.htm