ING vykázala růst udržitelného čistého zisku na úrovni 1 492 milionů euro

ING vykázala růst udržitelného čistého zisku na úrovni 1 492 milionů euro

05.05.2011

PROHLÁŠENÍ PŘEDSEDY PŘEDSTAVENSTVA

„Banka i pojišťovna dosáhly v prvním čtvrtletí výborných výsledků, což dokládá zjevný úspěch jejich příslušných programů zvyšování výkonnosti v rámci přípravy na jejich budoucí existenci jako dvou samostatných společností,“ uvedl Jan Hommen, CEO ING Group. „Restrukturalizace banky probíhá podle plánu. Pokračujeme v práci na fyzickém oddělení bankovníchpojišťovacích činností a letos pokládáme základy pro dvě primární emise akcií (IPO) našich pojišťoven v USA a Evropě / Asii tak, abychom byli připraveni tyto transakce realizovat, jakmile budou na trzích příznivé podmínky. I nadále zkoumáme strategické možnosti týkající se našich pojišťovacích aktivit v Latinské Americe a podnikáme kroky směrem ke splnění požadavků na restrukturalizaci vznesených Evropskou komisí, včetně odprodejů společnosti ING Direct USA a oddělení banky WestlandUtrecht Bank od našeho podnikání v oblasti retailového bankovnictví v Holandsku.“

„Navzdory rozsáhlé restrukturalizaci, kterou banka v současnosti prochází, i nadále vykazujeme solidní komerční růst napříč všemi našimi obory činností, což je důkazem angažovanosti a profesionality našich zaměstnanců, kteří tvrdě pracují na udržení loajality našich zákazníků. Na těchto pevných základech jsme byli schopni prokázat rychlé zotavení ING z nedávné finanční krize. Zvýšili jsme výkonnost a v bance jsme vybudovali pevné kapitálové rezervy, přičemž jsme i nadále zvyšovali objem úvěrů poskytovaných klientům v rámci podpory hospodářského oživení. V důsledku toho je ING dnes v takovém postavení, že je schopna z nevyplaceného zisku splatit druhou tranši podpory, jež jí poskytla holandská vláda. A za předpokladu, že tato silná tvorba kapitálu bude pokračovat, je našim cílem splatit zbylou část podpory do května roku 2012, a to za podmínek přijatelných pro všechny zainteresované strany.“

Více podrobných informací naleznete zde:

Kontakty:
Zuzana Smolinsky