ING Investice nabízí srozumitelné a bezpečné investování především pro začínající investory

21.10.2014

ING Investice nabízí srozumitelné a bezpečné investování především pro začínající investory

ING Bank v polovině října uvedla na trh nový unikátní koncept investování do  podílových fondů pro širokou veřejnost nazvaný ING Investice. Jeho srozumitelná a transparentní nabídka umožňuje vstoupit do světa investic i méně zkušeným nebo začínajícím investorům a vybrat si na základě vlastního investičního profilu vhodný podílový fond od renomovaných správců, jakými jsou ING Investment management a Fidelity Worldwide Investment. To vše s nulovými vstupními a  výstupními poplatky a se snadnými intuitivními on-line nástroji pro nákup a správu investic.

„ING Investice jsme vyvinuli na základě dialogu s laickou veřejností. Ukázalo se, že pro mnohé představuje největší bariéru při zvažování prvního kroku do  světa investic neschopnost rozhodnout se a vybrat správný podílový fond. Náš koncept ING Investice proto stojí na kvantitativně omezeném výběru, nikoliv však na úkor kvality. Vybrané podílové fondy od renomovaných správců pokrývají potřeby všech investičních profilů a umožňují investovat v české koruně do  atraktivních cenných papírů bez ohledu na zemi, trh či odvětví, a to po celém světě,“ říká Libor Vaníček, ředitel retailového bankovnictví ING Bank ČR.

ING Investice jsou určeny všem, kdo chtějí zhodnotit své úspory efektivněji než na běžných bankovních produktech za pomoci investování do pečlivě vybraných podílových fondů, jejichž výnos není zatížen žádnými vstupními ani výstupními poplatky. Tři vybrané podílové fondy pokrývají spektrum základních investorských profilů s různou mírou rizika. Umožňují investici v české koruně do titulů a atraktivních cenných papírů po celém světě, bez ohledu na zemi, trh či odvětví. Investice je možná již od 500 korun, například na bázi měsíčních investic.

Sjednání smlouvy, nákup ING Investic i jejich správa probíhají on-line v bezpečném a intuitivním prostředí internetového nebo mobilního bankovnictví. K transparentní a snadné orientaci slouží videonávody, které představí jak základy a hlavní principy investování, tak jednotlivé podílové fondy v nabídce ING Investic. Na webových stránkách zájemce o investování najde i test investičního profilu, který mu na základě jednoduchých vstupních kritérií pomůže vybrat správný podílový fond. Pro nákup ING Investic je nutné mít aktivní spořicí účet ING Konto.

Portfolio podílových fondů ING Investic je složeno ze tří fondů s různým potenciálem výnosu, mírou rizika a  investičním horizontem.

„Od chvíle, kdy jsme před více než deseti lety v Čechách otevřeli segment spořicích účtů s ING Kontem, umožňujeme širokému spektru klientů efektivní správu jejich úspor. Nyní jako první přicházíme s unikátní nabídkou ING Investic, jejichž koncept je tak jednoduchý, že investovat dokáže a může skutečně každý. Věříme, že tím přispějeme k odstranění bariér a k popularizaci podílových fondů a že v současné době nízkých úrokových sazeb na depozitních produktech v lidech podnítíme potřebu spravovat úspory ještě efektivněji než dosud,“ uzavírá Vaníček.

Výhody ING Investic v bodech: