ING aktualizuje informace o vyplácení dividendy v souvislosti s pandemií koronaviru

30.03.2020

Amsterdam, 30. 3. 2020 – ING je připravena maximálně pomoci svým zákazníkům a podpořit celou společnost vyrovnat se s pandemií koronaviru. V mnoha zemích po celém světě spolupracujeme s místními odvětvími ekonomiky a vládami, abychom mohli firmám i občanům nabídnout potřebnou finanční flexibilitu a zároveň i nadále vykonávat svou funkci, jakou banky ve společnosti mají, tedy poskytovat klíčové bankovní služby skrze naši síť.

V této souvislosti ING oznámila, že se bude řídit doporučeními ohledně rozdělení dividendy, které pro evropské banky vydala Evropská centrální banka dne 27. března 2020. ING má vysokou mírou kapitalizace, a to nad regulatorně stanovenou úroveň, ale v souladu s doporučeními ECB pozastavuje minimálně do 1. října 2020 veškerou výplatu dividend z kmenových akcií. Na výroční valné hromadě naplánované na 28. dubna 2020 se nebude hlasovat o návrhu vyplatit finální dividendu za rok 2019 (bod programu 3B) a tento bod bude z programu stažen. ING dále nepředpokládá výplatu prozatímní dividendy ze zisku za rok 2020 a přehodnotí další oznámení týkající se dividend po 1. říjnu 2020.

Generální ředitel ING Ralph Hamers k tomu říká: „Nacházíme se v mimořádné situaci. ING přijímá všechna potřebná opatření, jejichž cílem je zajistit zdraví našich zaměstnanců a pomoc našim klientům. Jsem hrdý na práci našich zaměstnanců, kteří po celém světě zajišťují služby klientům. Přestože máme vysokou míru kapitalizace a dostatečné prostředky a snažíme se našim akcionářům zajistit atraktivní návratnost jejich investice, domníváme se, že je rozumné řídit se doporučeními týkajících se výplaty dividend, které pro evropské banky vydala ECB. Tento krok nám umožní být ještě více flexibilní v naší snaze pomáhat klientům i společnosti v této krizové situaci a spolupracovat s vládami a regulátory na znovuoživení ekonomiky.“

Jak bylo oznámeno, výroční valná hromada ING je naplánována na úterý 28. dubna 2020. Detailní informace týkající se návrhů valné hromady jsou k dispozici v proxy prohlášení pro výroční valnou hromadu 2020, které naleznete na www.ing.com/agm. Informace týkající se dividendy uvedené ve výroční zprávě Skupiny ING za rok 2019 se tímto aktualizují novými informace obsaženými v této tiskové zprávě. Její originální verzi v angličtině naleznete zde.