Čistý zisk ING za druhé čtvrtletí se zvýšil o 19,7 % na 1 528 milionů euro

04.08.2011

Čistý zisk ING za druhé čtvrtletí se zvýšil o 19,7 % na 1 528 milionů euro

Prohlášení předsedy představenstva

„Skupina ING ve druhém čtvrtletí docílila několika důležitých milníků v procesu přípravy rozdělení skupiny na silnou samostatnou banku a silnou samostatnou pojišťovnu,“ uvedl Jan Hommen, generální ředitel ING Group. „V květnu jsme splatili 3 miliardy euro (včetně ážia ve výši 1 miliardy euro) holandskému státu, a i přesto jsme si udrželi silné kapitálové rezervy, abychom vydrželi případné turbulence plynoucí ze současné nejisté atmosféry na trzích. Dohodli jsme se na odprodeji ING Direct USA a tím jsme splnili jeden z hlavních restrukturalizačních požadavků ze strany Evropské komise. Minulý týden jsme komunikovali dosažení dohody o odprodeji našich aktivit v oblasti životního pojištění a penzijního pojištění v Latinské Americe za 2,7 miliardy euro, což představuje první zásadní krok v procesu odprodeje vybraných aktiv v oblasti pojištění a správy investic."

„Našim pojišťovnám ve Spojených státech, Evropě a Asii se dobře daří zefektivňovat činnost v rámci procesu přípravy nabídek akcií na akciových trzích. Začínáme pozorovat první pozitivní efekty našich opatření na zvýšení rentability, díky nimž se zvýšil provozní výsledek z pojišťovnictví. Banka vykázala další silné čtvrtletí – marže se udržely a naše aktivity v oblasti spořicích a úvěrových produktů nabíraly na objemu i přes náročné externí prostředí, které panovalo na trzích ve druhém čtvrtletí. S přetrvávající nejistotou v ekonomice a na finančních trzích hodláme bojovat soustavnou nákladovou disciplínou – orientací na strukturální zlepšování našich procesů a organizaci. Budeme i nadále odpovědně investovat do rozvoje našich aktivit v zájmu dlouhodobých přínosů pro naše zákazníky.“

Více podrobných informací naleznete zde: