Čistý udržitelný zisk ING za třetí čtvrtletí vzrostl na 1 285 milionů euro

03.11.2011

Čistý udržitelný zisk ING za třetí čtvrtletí vzrostl na 1 285 milionů euro

PROHLÁŠENÍ PŘEDSEDY PŘEDSTAVENSTVA

„Ve třetím čtvrtletí došlo k výraznému zhoršení situace na dluhopisových a akciových trzích a zároveň ke zpomalení v makroekonomickém prostředí a prohloubení dluhové krize v Evropě. I v tomto náročném prostředí dosáhla společnost ING kvalitních výsledků a naše silná finanční pozice nám umožňuje dále navyšovat úvěrové prostředky pro naše zákazníky, i v těchto nejistých časech,“ uvedl Jan Hommen, generální ředitel společnosti ING Group, a dodal: „Nadále uplatňujeme opatrný přístup v oblasti rizika, zvyšujeme zajištění kapitálu a selektivně snižujeme naše potenciální vystavení se riziku v jižní Evropě. Hospodářské výsledky byly ovlivněny znehodnocením portfolia řeckých vládních dluhopisů o částku 467 mil. eur před zdaněním, v důsledku přecenení týchto dluhopisů na tržní hodnotu.“

„Tváří v tvář rostoucímu tlaku v oblasti příjmu musíme obnovit naše úsilí o snižování nákladů v rámci celé skupiny a přizpůsobit se požadavkům na zeštíhlení a zachování naší konkurenční pozice. V rámci divize Retail Banking Netherlands přijímáme rozhodné kroky ke snížení nákladů omezením režijních výdajů a zlepšením účinnosti prostřednictvím provozní dokonalosti. Tato opatření nevyhnutelně povedou k ukončení pracovního poměru s přibližně 2 000 interními a 700 externími zaměstnanci na plný úvazek. Děláme však vše pro to, aby dopad těchto opatření byl minimální.“

„I přes nestabilní tržní prostředí budeme pokračovat v úsilí na oddělení našich pojišťoven, abychom byli připraveni vstoupit na burzu v okamžiku, kdy dojde k zotavení akciových trhů. V současné době probíhá schvalování ze strany státních orgánů pro potřeby založení samostatné holdingové společnosti pro pojištění v Evropě a Asii a pro poskytování služeb investičního managementu. Dnes jsme oznámili vytvoření představenstva pro tyto operace. V souvislosti s realizací našich priorit a programu Ambition 2013 se nadále zaměřujeme na to, abychom našim zákazníkům byli schopni poskytovat kvalitní služby a produtky a pomohli jim tak řídit jejich finanční situaci v těchto nejistých časech.“

Více podrobných informací naleznete zde: