ING podporuje Teribeara i letos, penězi i naběhanými kilometry

18.09.2020

Charitativní happening Teribear odstartoval 10. září v 10:00 a letos má kvůli COVIDU virtuální podobu. Co se ale nezměnilo je partnerství banky ING. I letos je banka ING jeho hlavním partnerem. A i letos se zaměstnanci banky a jejich blízcí postarali o tisíce kilometrů naběhaných či nachozených pro dobrou věc. Letos má tým banky ING téměř 140 členů a v pátek 18. září, už naběhali a nachodili 3424 km. A i v nižším počtu se blíží k loňským 3700 naběhaným kilometrům.

Banka ING je partnerem Teribeara od jeho počátku. Loni naběhalo 200 členů týmu ING více než 3700 kilometrů. Běhat budeme i letos, i když každý někde jinde. Zvládneme to i na dálku a týmového ducha tím neztratíme. Ostatně, i stále velká část našich zaměstnanců pracuje z domova, takže jsme na vzdálenou spolupráci zvyklí,“ říká Radek Sedlář, ředitel retailové sekce banky ING, na zahajovací tiskové konferenci k letošnímu Teribearu.

ING běhá pro Teribear

O akci

Hýbejte se s Teribearem je virtuální obdobou tradiční sportovně – charitativní akce Teribear hýbe Prahou. Je určena všem, kdo chtějí pohybem pomoci znevýhodněným dětem. Nový formát vznikl v reakci na letošní mimořádnou situaci poznamenanou pandemií COVID-19. Aby se happening mohl realizovat i v tomto roce, rozhodla se Nadace Terezy Maxové dětem dát jeho myšlence novou podobu, a uchovat tak možnost pomáhat společně pohybem.

V roce 2020 Teribear opustil jedno konkrétní místo a stal se virtuální a skutečně bezlimitní akcí. Díky nové technologické podobě happeningu Hýbejte se s Teribearem si může užít pohyb a pomáhat odkudkoliv – stačí si stáhnout partnerskou běžeckou aplikaci Strava, zaplatit registrační poplatek a registrovat se do databáze. Za každý zaznamenaný kilometr věnují partneři akce 10 Kč na zvolený příběh pomoci.