I v roce 2020 jsme se zařadili mezi TOP odpovědné firmy Česka

20.11.2020

Banka ING získala ocenění BpS TOP Odpovědná velká firma 2020. Tento nezávislý rating oceňuje velké firmy, které odpovědně, systematicky, komplexně, strategicky a inovativně rozvíjejí své podnikání směrem k dlouhodobé udržitelnosti a angažují se ve všech hlavních oblastech společenské odpovědnosti.

Skupina ING je světovým lídrem v oblasti udržitelnosti a společenské odpovědnosti. Byla například první bankou, která se přihlásila k závěrům Pařížské dohody, jejímž cílem je zpomalení globálního oteplování. Důležitým tématem je u nás podpora zaměstnanců a slaďování jejich osobního a pracovního života. Samozřejmostí je pak prosazování principů diverzity. Jsem opravdu hrdá na náš program společenské odpovědnosti, který je zaměřen zejména na rozvoj a vzdělávání znevýhodněných dětí. Do jednotlivých aktivit se zapojují také zaměstnanci naší banky a víme, že téměř každý si v nabídce najde přesně tu aktivitu, které věří a rád ji podpoří,“ říká Karolína Kříženecká, ředitelka korporátní komunikace a CSR ING Česká republika.

O ocenění
Hodnocení TOP Odpovědná velká firma sestaveno na základě bodového zisku v pěti oblastech, a to strategie, odpovědné HR, odpovědný přístup v dodavatelsko-odběratelském řetězci, životní prostředí a podpora komunit.

Nezávislý rating pro velké firmy, které strategicky rozvíjejí podnikání směrem na principech trvalé udržitelnosti a angažují se ve všech hlavních oblastech společenské odpovědnosti. Kategorie je otevřena pro všechny firmy, které zaměstnávají více než 250 zaměstnanců (nebo přepočtený ekvivalent plných úvazků) nebo jejichž roční obrat je nad 50 mil. eur nebo bilanční suma roční rozvahy nad 43 mil. eur, nebo které jsou součástí mezinárodních společností s centrálou mimo ČR, se kterou spolupracují na své strategii a programech v této oblasti. Záznam ze slavnostního vyhlášení naleznete zde.